Джак Харлоу, Лил Нас Екс и Кендрик Ламар получиха най-много номинации - по седем, за видео музикалните награда на MTV, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Статуетката, която се връчва на победителите, представлява астронавт, който е кацнал на Луната - един от най-ранните образи на MTV. Тя е създадена от "Манхатън Дизайн", които са дизайнерите на оригиналното лого на MTV.

От телевизията обявиха, че Лил Нас Екс и Харлоу се борят за отличия в множество категории със съвместния си хит "Industry Baby", като една от тях е за видео на годината. Те се конкурират за приза изпълнител на годината с Дрейк, Бед Бъни, Ед Шийран, Хари Стайлс и Лизо.

Embed from Getty Images

Кендрик Ламар, който е номиниран за първи път от 2018 г., с два сингъла "family ties" и"N95" се бори за отличието в категорията за най-добра кинематография. Рапърът има шанс да получи приз в категориите за хип-хоп, режисура, визуални ефекти, монтаж.

Хари Стайлс и Доджа Кет имат по шест номинации за видео музикалните награди на MTV. Ед Шийран, Били Айлиш, Дрейк, Дуа Липа, Тейлър Суифт и Уикенд са с по пет.

Embed from Getty Images

Мадона е най-награждаваният музикант в историята на MTV с 20 отличия и е единственият изпълнител, борещ се за отличие през всяко от петте десетилетия, в които се раздават видео музикалните награди. Сега тя има своята 69-ата номинация за четиринадесетия си студиен албум "Madame X."

Embed from Getty Images

Получилите за първи път номинация за видео музикалните награди на MTV са общо 26, като сред тях са Бейби Кийм и Кейси Мъсгрейвс, включени в по четири категории, Гейл и италианската банда "Монескин" - в по две.

Церемонията за връчването на отличията ще се състои на 28 август в "Пруденшъл сентър" в Нюарк, щата Ню Джърси.