Ед Шийран навърши 30 на 17 февруари и обеща нов албум по-късно тази година. Това стана ясно от поста му в Инстаграм, в който той публикува пиратска торта и снимка от рождения си ден, когато е ставал на 3 години.

На старата снимка малкият Ед носи пиратски костюм и написа, че за тридесетия си рожден ден е облечен по същия начин, като на третия си рожден ден. Той благодари на почитателите за пожеланията за празника.

Авторът на хита "Castle on the Hill" съобщи, че смята да пусне "четвърто издание в поредицата", което се тълкува като ново издание в серията вдъхновени от математиката заглавия на албумите му "Plus", "Multiply" и "Divide". Шийран не навлезе в подробности, но запознати смятат, че новият му албум ще следва същата схема и ще бъде наречен "Minus" или "Subtract", пише Контактмюзик, цитиран от БТА. През декември миналата година излезе сингълът му "Afterglow".

Шийран не е издавал албум от юли 2019 г., когато на музикалния пазар излезе "No. 6 Collaborations Project". През декември 2019 г. певецът и автор на песни обяви, че си взима почивка от музиката през 2020 г.

В края на август миналата година Шийран стана татко за първи път. Приятелката му Чери го дари с момиченце, което нарекоха Лира Антарктика. И тогава щастливият татко сподели новината с пост в Инстаграм.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos