Терапията на ТВ водещата на този етап  е успешна. Предстои й една по-лека химиотерапия, която ще продължи една година, каза самата тя в предаването “Удавете водещия” на Нова телевизия.

Нана е преминала успешно петседмичната лъчетерапия, но намира сили да се пошегува, като казва, че за всеки случай ходи с пижама за болницата в чантата си. “Аз си водя моите битки, печеля ги, но войната продължва”.

Тя се появи в студиото за първи път без шапка и кърпа, с остригана глава. “Това, което наистина може да ме убие, е липсата на надежда”, казва Нана. Когато разбрала, че има рак с метастази, си дала дума да бъде весела, да вярва, че има шанс за борба. Спомня си филма “Животът е прекрасен” на Бенини, в който бащата представя войната на сина си като игра. “Превърнала съм всичко в игра”, откровена е Нана. Търси и намира сила и опора в себе си. “Една такава диагноза ти помага да се развиваш като човек - и философски и културно”, разсъждава ТВ водещата.

След публикация във вестник преди време Нана си помислила, че близките спестяват част от диагнозата на болестта й. Появили се съмнения. И затова бе категорична: “Аз предпочитам да умра от рак, но да остана човек какъвто съм, отколкото да живея като вас, бидейки хората, които сте”, обърна се тя със сълзи на очи към авторите на тази статия.

Вижте снимки на Нана и мъжа й >>