Провокациите винаги са били в кръвта на Николета Лозанова, която отдавна се е научила как точно да си служи с тях, така че успешно да накара всички да говорят за нея. Все пак не напразно и до днес тя е сочена за най-популярната носителка на титлата "Мис Плеймейт", макар вече да мина повече от десетилетие, откакто спечели легендарния конкурс на сп. "Playboy". И все пак, факт е, че нито една друга победителка, било то преди или след нея, не може да прикове всеобщото внимание по начина, по който го прави тя, сякаш на света няма нищо по-лесно от това.

А преди броени часове половинката на футболиста Ники Михайлов отново доказа това твърдение, посредством няколко провокативни изображения, разбунили духовете в социалната мрежа, на които си партнира с 26-годишния Иван Булкин, завоювал отличието "Super Model Universe" за 2020 г. На кадрите, специално заснети за списание от популярния фотограф Коко Кръстев, всеки от тях носи дрехи, които нарочно не съответстват на пола му.

Вижте снимки >>

Така например брюнетката, чиято визия е изключително различна заради късата ѝ коса, е облечена в черен костюм, а разкопчаното ѝ сако разкрива, че отдолу не носи сутиен. От друга страна хваналият я за ръката Булкин, преплел пръсти с нейните, позира по бели слипове, които са съчетани с дълги дамски чорапи, захванати с жартиери към дантеления колан на талията му, като освен това той е обул лъскави черни боти на висок ток.

"Аз съм човек, който винаги е бил себе си напук на предразсъдъците. Точно затова приех поканата на изданието да бъда първата жена на неговата корица, с която искаме да обърнем представите за нормалното! Нека заедно да премахнем стигмата и да бъдем свободни, без предразсъдъци", пише Лозанова към публикацията си, събрала към момента повече от 12 хил. харесвания.

Реакциите на последователите ѝ в платформата обаче съвсем очаквано бяха противоречиви. Част от тях се възхитиха на смелостта, проявена най-вече от страна на младия мъж, който е студент в ПУ "Паисий Хилендарски" със специалност "Спорт и възстановяване", но друга - осъдиха и разкритикуваха дързостта му. Всъщност някои от хората във виртуалното пространство нападнаха и двамата, обвинявайки ги в това, че дават лош пример на младото поколение, използващо платформата.

Разбира се, не всички осъдителни думи намериха място сред коментарите под поста. Така например еротичният модел сподели като 24-часова история в профила си лично съобщение, което е получила от потребителка на приложението.

"Защо трябва да се налага гей обществото, сякаш е нещо нормално?", гласи то, а Лозанова ѝ отговаря - "Защото мога да си го позволя! Ненормална е твоята реакция!"

Темата на юнското издание на списанието е "Свободата да бъдеш себе си". Създателите му пишат, че маските, преструвките и срама на повечето хора, които не са заявили открито своята идентичност, са ги вдъхновили да направят един по-различен брой, който да преобърне стереотипите и пребори стигмата.