Наследникът на най-богатата индийска фамилия - Акаш Амбани, се ожени в Мумбай за приятелката си от детството Шлока Мехта.

Вижте снимки >>

Сред първите пристигнали на сватбата бяха бившият британски премиер Тони Блеър със съпругата му Шери, боливудските знаменитости Приянка Чопра, Амир Хан, Ранбир Капур, Каран Джохар.

Акаш, който е на 27 години, е син на бизнес магната Мукеш Амбани, чието състояние според списание "Форбс" е 50 милиарда долара. Той е президент на конгломерата "Рилайънс", който има интереси в енергетиката, нефтохимическата промишленост, телекомуникациите, текстилната промишленост.

Шлока е на 28 години. Баща ѝ Ръсел Мехта е управляващ директор на "Роузи Блу", един от водещите производители на диаманти в Индия.

Младоженците са ходили заедно на училище. И двамата имат високи длъжности в семейния бизнес.

Сватбената церемония бе в световния център "Джио" в комплекса Бандра-Курла в Мумбай. В списъка на гостите са боливудски звезди, политици, спортисти и други знаменитости. В неделя бе церемонията за благославяне на младоженците, също в центъра "Джио", а днес ще има голям прием в дома на Амбани в Мумбай.

Акаш Амбани и Шлока Мехта празнуваха предварително сватбата си три дни в швейцарския курорт Санкт Мориц. Там гостите забавлява Крис Мартин от "Колдплей" и дуетът "Чейнсмоукърс".

Предварителни тържества имаше и в Мумбай. Едно от тях беше на тема Хари Потър в "Антила" - 27-етажната резиденция на Амбани. Улицата пред нея от седмица е украсена празнично.

Семейство Амбани - бащата Мукеш и майката Нита, младоженецът Акаш, и останалите две деца в семейството Иша и Анант, както и бабата Кокилабен бяха облечени в пищни одежди, украсени със злато и сребро.

Нита Амбани позира за фотографи с гравюра на бога-слон Ганеш в ръце. Преди традиционната хиндуиска церемония се иска неговата благословия.

Мукеш и Нита Амбани със сина си Акаш и дъщеря си Иша

Снимка: БТА