Най-големите музикални звезди се включват в шоу на живо от шест континента в защита на планетата и бедните на 25 септември, организирано от "Global Citizen".

Ед Шийран, Били Айлиш, Дженифър Лопес, Лизо, "Coldplay", "Black Eyed Pease" оглавяват афиша на 24-часовия концерт по няколко платформи и мрежи.

"Black Eyed Peas, "Christine and the Queens", Доджа Кет, H.E.R., Анжелик Киджо ще се представят на Марсово поле в Париж пред 20 000 зрители.

Сентрал парк в Ню Йорк ще побере 60 000 фена, които ще танцуват на музиката на "Coldplay", Дженифър Лопес, Лизо, Мийк Мил, Шон Мендес, Алесия Кара, Бърна Бой, Синди Лопър, Камила Кабело, Ланг Ланг.

В Лагос ще се представят афробийт звезди като Феми Кути, Давидо, Тива Севидж.

Още концерти ще бъдат обявени скоро.

на 24 септември

Снимка: Getty Images

Звездите ще призоват "правителствата, големите компании и филантропите да работят заедно, за да бъде защитена планетата и победена бедността, като се обърне внимание на надвисналите заплахи". Сред тях са "промените в климата, неравният достъп до ваксини, гладът".

Били Айлиш

Снимка: Getty Images

За да спечелят билети за фестивалите в Ню Йорк и Париж, желаещите могат да "подкрепят кампанията на сайта Global CitizenLive.org.", предава БТА. От зрителите ще се изисква или доказателство, че са ваксинирани, или PCR тест направен до 72 часа по-рано. Всички трябва да носят маски.

Организацията "Global Citizen" беше инициатор на друг голям концерт през май в подкрепа на равния достъп до ваксини. Той набра 302 милиона щатски долара.