Само ден след като даде първото си интервю за предаването "Матине" на Dir.bg, победителката в тазгодишното 14-о издание на националния конкурс "Най-красива абитуриентка" Цветелина Джонова застана пред камерата на телевизия bTV, гостувайки на Деси Стоянова и Сашо Кадиев в "Преди обед". Пред тях очарователното момиче, влязло в студиото, облечено в нежна и елегантна бяла рокля с деликатно V-образно деколте и ръкави тип "пеперуда", разказа повече за усещането да бъде отличено с подобна престижна титла, както и за незабравимите емоциите, които идват с нея.

И макар привидно да изглеждаше сдържана и спокойна, тя призна, че е силно развълнувана от случилото ѝ се, но в същото време подчерта, че се чувства наистина щастлива като носителка на короната. Освен това възпитаничката на първото светско училище у нас, а именно Националната Априловска гимназия в град Габрово, създадена през далечната 1835 г., напълно откровено сподели, че дори не се е надявала да спечели, защото в надпреварата участие са взели много красиви момичета, чиито над 1200 кандидатури тази година поставиха истински рекорд.

Вижте снимки на Цветелина >>

"Не го очаквах, много се изненадах", съвсем искрено заяви тя в ефир, допълвайки, че се радва на предоставената ѝ възможност.

Запитана дали суетата е била основният ѝ мотив да кандидатства в състезанието, Цветелина отговори, че това е само една от причините, но основната несъмнено е факта, че тя винаги търси нови хоризонти за развитие, без ограничения в техния аспект. Брюнетката разказа, че за първи път е научила за конкурса още през 2019 година, когато много нейни познати са изпратили свои снимки от вечерта на тяхното дипломиране, надявайки се да се класират на първото място.

"Тогавашната победителка определено ми направи впечатление, хареса ми много. Така реших и аз да опитам, когато стана абитуриентка", каза тя.

Снимка: личен архив

Но макар още тогава да се е зарекла, че когато дойде нейното време със сигурност ще премери сили с всички млади дами, копнеещи за приза, впоследствие малко или много увереността ѝ се разклаща. Всъщност важна роля за решението ѝ да се включи в съревнованието има нейния партньор, който безусловно вярва в нейните качества, въпреки че двамата са заедно едва от шест месеца. Точно той обаче е човекът, който я убеждава да опита късмета си, изтъквайки, че това ще бъде добра възможност за нея. В началото Джонова дълго се е колебала, защото фотографът, заснел нейния специален ден, не ѝ е изпратил всички кадри. В крайна сметка обаче, 2 дни преди края на конкурса, тя се е вслушала в думите на половинката си и е изпратила онези изображения, с които разполагала, без да подозира, че те ще се окажат напълно достатъчно за звездното жури да я постави на върха на класацията, обявявайки я за най-привлекателната дванайсетокласничка, измежду всички претендентки за отличието.

Любопитна подробност е, че стилният черен гащеризон с пера, който носи на снимките, донесли ѝ триумфа, дори не е бил оригиналният ѝ избор за тоалет, тъй като тя планирала да го сложи за изпращането си, но не и на бала. Цвети обясни, че след като не си е харесала рокля в магазините се наложило да поръча такава по интернет, която пристигнала от Русия. Когато я облякла обаче не почувствала нужната ѝ увереност, независимо, че дрехата била изчистена и красива.

Снимка: личен архив

"В определен момент, както никой не ме познаваше, изведнъж се оказах по абсолютно всички медии, което до някаква степен си беше доста стряскащо", признава момичето, като изтъкна, че от друга страна положителните реакции на нейните близки, дали ѝ много в нейния живот, са накарали въпросния смут да се стопи. Тя каза още, че поздравленията на хората спрели я по улиците, на родния ѝ град, придружени с топли усмивки, ѝ носят удоволствие.

Онова, което желае, е младите хора да имат по-голям шанс за развитие и поле за изява, като искрено се радва, че в последно време хората се обединяват в името на различни каузи, които ги прави по-добри.

Снимка: личен архив

Сега, в края на август, ѝ предстои да замине за Италия, където наесен ще започне обучението си в Университета Бокони в Милано /Università Bocconi/, където ще е приета от първия път със специалност "Международна икономика и мениджмънт". Въпреки голямото разстояние, което ще ги дели, се надява да успее да запази връзката си момчето, по-голямо от нея с 8 години.

"Да се надяваме, че ще задържим това, което имаме в момента, но в крайна сметка от нас зависи дали ще успеем. На него му е мъчно, защото свикнахме заедно", споделя тя.

Тук можете да видите цялото участие на Цветелина Джонова в "Преди обед":