Пролетина Величкова е най-красивата и сексапилна съдийка в света на спорта. 27-годишната българка обаче приема признанието от голям международен спортен сайт с хумор и лека насмешка. Не смята, че това има значение в работата ѝ като снукър съдия.

Вижте снимки >>

"За мен това беше голям, неочакван комплимент. Но в професията не е от голямо значение. При нас се търси качество при изпълнение на работата, а не външен вид", казва красавицата пред Nova. "Приех цялото нещо малко на шега и не мисля да си го впиша в автобиографията", допълва тя.

Снимка: Официален профил във Фейсбук

Тя приема титлата с насмешка и споделя, че нито тя, нито приятелите ѝ и близките ѝ са го очаквали.

"В снукър кариерата не може да ми помогне по никакъв начин. Не мисля, че това ще ми донесе повече работни ангажименти. Имаме много високи изисквания и външният вид не е едно от тях", казва Пролетина.

Величкова допълва, че усещането, че това е един мъжки спорт е измамно и в последните години присъствието на жените е много осезаемо. Съдийката разказва, че снукърът може би е най-трудният спорт в света и допълва, че това е най-джентълментският спорт и изгражда силна дисциплина.

За нея снукърът, освен професия, е едно доходоносно хоби.

27-годишната красавица е скандинавист по образование, а от повече от година се е насочила към графичен дизайн, уебдизайн и монтиране на видеа.

"Надявам се да се развивам активно и в тази посока. Стремя се да се състезавам със себе си и да бъда по-добра версия на това, което съм била преди", споделя Величкова.

Пролет няма намерение да напуска родината, тъй като покрай снукъра пътува много в чужбина.