Адвокатът на Бритни Спиърс, който е назначен от съда след поставянето ѝ под попечителство, обяви, че се оттегляот делото, при това само ден, след като дългогодишният ѝ мениджър прекрати договора си с нея.

Самюъл л Ингам Трети вече е поданеобходимите документи в съд в Лос Анджелис. Адвокатът, който защитава интересите на Спиърс в съдебните процедури, не съобщава причините, които са го накарали да вземе това решение. Той се ангажира да продължи да изпълнява задълженията си до назначаването на нов адвокат на поп певицата.

Миналата седмица Бритни Спиърс даде показания в съда в Лос Анджелис във връзка със заведеното от нея дело за прекратяване на наложеното й преди 13 години попечителство. Тя настоява, че е в състояние сама да контролира живота си и иска да получи право да избере адвоката си.

Във вторник дългогодишният мениджър на певицата Лари Рудолф също обяви, че напуска. Той беше до поп звездата в продължение на 25 години. Той мотивира решението с обяснението, че изпълнителката публично обяви, че планира да се оттегли от сцената.

Рудолф съобщи решението си в писмо, изпратено до бащата на певицата Джейми Спиърс, който е неин попечител, и до назначения от съда служебен мениджър Джоди Монтгомъри.

През 2008 г. американски съд постави поп певицата под попечителство заради разклатеното Щ психично здраве и проблеми с наркотиците, припомня БТА. За неин основен попечител бе определен баща й Джейми Спиърс, който контролираше и за финансите ѝ.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos