Изящната красота и горещият сексапил на Диляна Попова са способни само за миг да предизвикат пожар, оставяйки единствено пепел след нея. Светлооката брюнетка е от онзи тип жени, които предизвикват вълнение със силата на природна стихия. Без значение къде се появи, тя просто няма как да остане незабелязана, защото привлекателният ѝ външен вид, който остава напълно неподвластен за жестокостта на времето, някак неусетно притегля към себе си всички погледи, превръщайки я в център на внимание. Нежното ѝ очарование пък е способно да разтопи дори най-закоравялото мъжко сърце, карайки го заплашително да ускори своя ритъм, сякаш всеки момент ще изскочи от гърдите, превърнали се в негов затвор.

Да, звездата от филма "Завръщане" е истинско въплъщение на фаталната жена и ако се бе родила в някоя отдавна отминала епоха, то вероятно за нея щяха да се водят епични битки, изпълнени с кръвопролития, подобно на тези, за които днес се носят различни митове и легенди. Само че тя не се появява на този свят в древния град Троя, а в малкия Гулянци, разположен в северната част на родна България. Това обаче е без каквото и да било значение, тъй като тя отдавна е поела по пътя на славата, отвел я под ярките светлини на прожекторите у нас.

Вижте снимки >>

Прекрасната Диляна, която днес празнува своя 40-и рожден ден, напуска очертанията на населеното място още в осми клас, когато се мести да живее в Плевен, където завършва техникум по облекло. След като успешно се дипломира, тя продължава своето образование в Нов български университет в София, следвайки моден дизайн. Съдбата обаче има съвсем различен план за нея, така вместо да създава дрехи, тя ги облича, за да позира пред фотографските обективи.

Преди 11 години официално се превръща в повелителка на мъжките фантазии по нашите ширини, когато се снима за българското издание на "Playboy", определило я за мечта. Снимките, красящи октомврийския брой на списанието, предизвикват истински фурор сред господата, попаднали в плен на съблазнителната ѝ визия, отредила ѝ място както на малкия екран, така и на големия екран. През 2011 г. тя участва в хитовия тогава сериал "Стъклен дом", а същата година изпълнява една от главните роли в "Love.net", партнирайки си с имена като Захари Бахаров, Койна Русева, Христо Шопов и др.

Камерата определено я обича - факт, с който и режисьорите са добре запознати, ето защо тя продължава да се снима в различни продукции като младежката поредица "Революция Z", а след това и във филмите "Секс академия - мъже", "Завръщане", "Останалото е пепел", а съвсем наскоро приключи работа по продължението на лентата на Ники Илиев, разказваща историята на четирима приятели от Пловдив.

Голямата ѝ любов е лошото момче на родното кино Асен Блатечки, когото среща на снимачната площадка на музикалния тийн сериал на bTV, просъществувал в продължение на 4 сезона. Двамата така и не сключват брак, узаконявайки връзката си, но ще останат завинаги свързани от сина си Борил, който тази есен тръгна за първи път на училище.

Ако сега почитателите на Попова се питат как тя ще посрещне днешния си празник, отговорът е - незабравимо, тъй като е избрала да го отпразнува не къде да е, а в пленителния Град на любовта. Преди ден неустоимият модел сподели като 24-часови истории в личния си Инстаграм профил кратки видео клипове, разкривайки на своите последователи, че се намира в Париж. В кадрите се вижда величествената Триумфална арка, която е опакована по проект на Кристо Явашев. Засега обаче актрисата не разкрива повече подробности за престоя си във френската столица, очевидно пазейки неприкосновеността на личното си пространство, както често обича да прави.

Въпреки това тя отбеляза хубавия повод в социалната мрежа, качвайки три изображения от свои професионални фотосесии, направени през изминалата година, с които зарадва фенове си. На всяко едно от тях Диляна изглежда просто божествено, като естествената ѝ красота пленява зрителите.

"Моето усещане за свобода в три снимки. Благодаря на Бог за това, което ми е дал, и онова, което не ми е дал", гласи посланието към поста ѝ, макар че съзерцавайки я, човек дълго може да се чуди с какво точно Господ я е ощетил, при положение, че изглежда невероятно.