През целия си живот Ник Джонас е имал много и различни възходи, както и падения, но се оказва, че едно от най-плашещите му преживявания се е случило през тийнейджърските му години.

Вижте снимки на Ник >>

Досега певецът никога не е говорил за битката си с болестта - диабет тип 1, но днес той сподели колко плашещо е било изживяването.

В свое интервю за списание "Cigar Aficionado", 27-годишният певец и актьор, (който е най-младата звезда, появила се на корицата на изданието с пура в ръка) каза, че на 13-годишна възраст, преди да му бъде поставена диагнозата, е бил на крачка от "смъртоносни усложнения".

"Оказва се, че ако не бях отишъл в болницата, само 1 ден ме е делял от това да изпадна в кома", споделя той.

Според интервю пред сп. "People" от 2007 г., проведено година след като го диагностицират с болестта, семейството му е подозирало, че нещо не е наред с него.

По онова време той е свалил 7 килограма за около 2 седмици, като постоянно е консумирал големи количества вода, десетки бутилки на ден.

Когато родителите му го завели на лекар, за да разберат какво не е наред, нивата на кръвната му захар били над 38 ммол/л - далеч повече от диапазона 4-7 ммол/л, който се очаква от хора със здравословни нива на инсулин. Това означавало, че неговото тяло изцяло е спряло да произвежда хормона.

"Постоянно питах родителите си дали ще се оправя", припомня си Джонас в сегашното интервю.

В началото се е нуждаел от инсулинови инжекции, а впоследствие е преминал към инсулинова помпа, докато накрая е успял да овладее състоянието си.

През цялото това време, той се е стремил да не позволи на заболяването да попречи на мечтите му, изявявайки се на сцена или пред камера.

"Обичам актьорството, защото постоянно ме държи в напрежение. С него никога не се чувствам на място, изцяло изпълнено с комфорт и точно това ми харесва", откровено споделя Ник.