На 57 години Никълъс Кейдж ще се разпише за първи път в жанра уестърн и то в два филма накуп - "The old way" и "Butcher's crossing", съобщава "ContacMusic".

"След 43 години в киното доживях и да бъда герой в Дивия Запад. Да играя и двата образа - Милър и Бригс за мен беше вълнуващо", казва той.

В "The old way" ще се превъплъти в пенсионираният стрелец Колтън Бригс, който е оставил опасния живот зад гърба си и отваря бакалия. Разбойници убиват жена му, той е принуден да вземе отново патлака в ръце, но този път има партньор - 12-годишната му дъщеря Брук. В ролята е Киера Армстронг. Карл У. Лукас е автор на сценария, а режисьор е Брет Донахю.

"Винаги съм искал да изпълня образите си сюрреалистично. Харесвам неподправени персонажи", споделя Кейдж.

"За мен е чест и привилегия да работя с Ник в първия уестърн в неговата знаменита кариера. Той не само олицетворява характера на Бригс, но той е и изключителен професионалист, с когото един режисьор мечтае да работи. Като баща на три дъщери, нямам търпение да споделя тази завладяваща история за баща и дъщеря и тяхното емоционално пътешествие към преоткриването", твърди режисьора. Лентата е на етап пост продукция.

В началото на създаването си е филма "Butcher's crossing", който е по романа на Джон Уилямс от 1960 г. Разказът е за младия харвардски студент Уилям Андрюс, изоставил живота си, за да се запознае с Дивия Запад. Присъединява се към дружинка за лов на бизони. Кейдж ще бъде Милър, опитен ловец и планинар, както и ревностен защитник на дивата природа. Той убеждава Андрюс да го придружи в лова. На всички ще им се наложи да оцеляват в жестоки природни условия и да успеят да продадат биволските кожи.