Нина Добрев има крехък вид на фина красавица, но е смело момиче, което не си поплюва да  предизвиква само себе си. Тези дни публикува във Инстаграм клип как плува с тигрови акули.

"Ако ме следвате от известно време, знаете колко много обичам свободното гмуркане с акули. Преди се страхувах от тях, докато не влязох във водата, за да се опитам да преодолея страха си. Тогава разбрах колко незаинтересовани са те от хората. Била съм във водата с толкова много различни видове акули.  Моята мечта беше да плувам конкретно с тигрови акули, която най-накрая успях да осъществя", казва тя.

Нина Добрев продължава: "В този ден имаше 3 представителки на вида във водата. Рокси, която е 5-метрова тигрова акула, беше особено дружелюбна. Забележете, че не сме в клетка. Забележете и колко спокойни са акулите. Те не плуват агресивно, нито се опитват да хапят или нападат. Това е така, защото те са миролюбиви, неразбрани същества. Представени са в медиите като жестоки убийци, но те са точно обратното. Всъщност наскоро имаше състезания по убиване на акули в САЩ - във Флорида, Алабама и т.н. Хората ловуват и брутално убиват тези красиви акули, които просто си живеят, както са създадени. За какво? За спорт, парични награди и хвалби. Това ме отвращава. Толкова ми е тъжно да видя труповете им, изхвърлени на пясъка - ние, хората сме жестоките убийци.

Утре в Алабама има още едно родео за убиване на акули, като на прицел е голямата акула чук. Която е критично застрашен вид. Как може това да е законно? На това трябва да се сложи край сега! И големите компании и корпорации трябва да спрат да спонсорират тези ужасни събития", ядосва се актрисата с български корени.

С гаджето си Шон

Снимка: Getty Images

Тя добавя още в поста си, колко е важен океана и как заради тези състезания за убиване на акули, те скоро ще изчезнат и океанът ще умре. "Ние се нуждаем от океана, защото той произвежда 70% от кислорода, който дишаме", пише тя.