Известният канадски музикант Нийл Йънг оттегли иска си срещу кампанията на президента на САЩ Доналд Тръмп за използването на две песни без съгласието на автора по време на политически митинги, съобщиха Ройтерс и ТАСС, цитирани от БТА.

Новината за оттегления иск идва от съобщение, публикувано в базата данни на съда в южния район на Ню Йорк. Уведомлението за оттегления иск е подписано от адвоката на музиканта Айвън Сапърстийн. В него се посочва, че ищецът "доброволно оттегля претенциите си към президента Доналд Тръмп". Използваната формулировка означава, че Йънг не възнамерява да предявява нови искове на това основание. Не се посочват причина за оттеглянето на иска.

Йънг (75 г.), който е гражданин на САЩ и Канада, заведе в началото на август иск във федерален съд. Носителят на "Грами" музикант, който е роден в Канада, посочи в иска, че не желае музиката му да се използва като тематична песен в "разединяваща, неамериканска кампания на невежество и омраза".

Легендарният певец изтъкна, че песните му "`Rockin' in the Free World'' и "Devil's Sidewalk' са използвани многократно на митинги и политически събития, включително на 20 юни тази година в Тълса, щата Оклахома.