Заместник-прокурорка по делото срещу холивудския продуцент Харви Уайнстийн за сексуален тормоз и сексуално насилие призна, че детектив от нюйоркската полиция посъветвал една от обвинителките да изтрие в мобифоните си всичко, което не би искала да стане обществено достояние.

В писмо, изпратено до адвоката на Харви Уайнстийн, заместник-прокурорката Джоан Илуци-Орбон заявява, че детектив отправил тази препоръка към една от двете обвинителки, които са в основата на 5-те останали пункта на обвинението срещу Уайнстийн, свързани с предполагаемо сексуално насилие през 2013 г. и принудително фелацио през 2006 г.

Когато тъжителката се разтревожила, че е възможно нейни "частни" послания да бъдат предоставени на прокурора по делото, детективът Никълъс Ди Гаудио я посъветвал да изтрие в мобифоните си всичко, което не би искала да бъде видяно. Заместник-прокурорката уверява, че тъжителката в края на краищата предоставила на прокурора мобифоните си с цялата съдържаща се в тях информация. Това признание обаче отслабва допълнително обвинението. Миналата седмица бе снет един от шестте пункта на обвинението в сексуални посегателства срещу Харви Уайнстийн, припомня Франс прес, цитирана от БТА.