Младата певица Оливия Родриго за осма поредна седмица е начело в класацията Hot 100 на Billboard за сингли, съобщи сайтът на изданието, цитиран от БТА.

18-годишната Родриго запазва първенството с дебютния си сингъл "Drivers License".

"Drivers License" е едва седмият сингъл в историята на чарта, дебютирал на челна позиция и прекарал минимум осем седмици на върха.

Второто място в класацията остава непроменено спрямо предходната седмица и се заема от рапърката Cardi B с парчето "Up".

Певецът Weeknd се е изкачил от пета до трета позиция със сингъла "Blinding Lights". С хитовото си парче изпълнителят отбелязва 64-та седмица в класацията Хот 100 и рекордни 52-ра седмица в Топ 10 на чарта и 43-та седмица в Топ 5.

С 52 седмици в Топ 10 Weeknd става първият изпълнител в историята на чарта, който се съставя от 4 август 1958 г., прекарал една пълна година в челната десетка.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Четвъртата позиция също остава непроменена спрямо предходната седмица и се заема от певицата Ариана Гранде със сингъла "34+35".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Челната петица в класацията се допълва от певеца Крис Браун с парчето "Go Crazy", записано в сътрудничество с рапъра Йънг Тъг.