Не е тайна, че откакто пандемията избухна, много неща от познатото на хората ежедневие се промениха, а за съжаление голяма от тях към лошо. Факт е, че в повечето отношения последната година и половина бе изпълнена с редица абсурдни ситуации, случващи се на фона на масовата паника от Covid, която сякаш успява да омаловажи всичко останало, което не е свързано с болестта.

Когато обаче някое от популярните лица пристъпи напред, алармирайки за определена несправедливост от различно естество, тогава шансът да ѝ бъде обърнато нужното внимание е много по-голям. Точно както преди няколко часа стори Орлин Павлов, който използва социалната мрежа, за да даде гласност на поредния подобен случай.

Във виртуалното пространство певецът публикува кратко видео, в което се оплаква от високите сметки за вода, които неговото семейство е получило за последните шест месеца. В кадрите той казва, че през цялото време близките му са внасяли пари, очевидно равняващи се на обичайните им задължения, но въпреки това сумата, която сега дължат се равнява на близо 200 лв.

"При майка ми и баща ми, както при вуйчо ми и леля ми, а също и при баба ми пристигнаха сметки за 150 и 190 лв. Понеже служителите на компанията не били влизали в жилищата, за да отчитат водомерите, сега набутват хората с големи суми. Чакайте малко! Защо искате да се плащат такива сметки? Добре, ние ще ги платим, вие после ще ги приспадате. Това, според мен, е чисто изнудване. За шест месеца - 200 лв. сметка за вода? А майка ми всеки месец си плаща по 25-29 лв. Какво е това надцакване? Ами, ако нямат, какво да правят тогава? Ще ви сезираме... на оня свят", завършва изявлението си изпълнителят на "Див Рай".

За кратко постът получи одобрението на хиляди потребители в платформата, които побързаха да го успокоят, че това далеч не се случва единствено с роднините му, но и с много други хора. В коментарите една от неговите почитателки дори пише, че нейната майка е платила 1100 лв. вода за един месец, които се оказали вследствие на теч в тоалетната.

"Търсете си правата докрай!", съветва го негов последовател.

"Пълни мошеници! За съжаление повечето нормални хора са на този хал! Ще се оправите, но еквала за казаното! Трябва да сме непримирими вече към такъв тип рекет", аплодира го друг.

Снимка: Официален профил в Instagram