Манхатънски съд постанови американският актьор Алек Болдуин да премине курс за контрол на гнева, след като при спор за паркомясто през ноември миналата година, той удари друг паркиращ.

Вижте снимки на Алек >>

60-годишният актьор, известен с превъплъщенията си в ролята на Доналд Тръмп в телевизионното комедийно шоу "На живо в събота вечер", бе осъден за хулиганство, предадоха световните агенции, цитирани от БТА. Болдуин се призна за виновен. Съдът реши Болдуин да заплати глоба от 120 щатски долара и да премине през споменатия курс, след което отново да се яви в съда на 27 март. На влизане в съдебната зала Болдуин мина покрай събралите се репортери, без да коментира. Той носеше тъмен костюм, бяло палто, шал и очила.

Болдуин беше арестуван за на 2 ноември м.г. заради инцидента с мястото за паркиране. Тогава беше обвинен за хулиганство, а на 26 ноември бе призован и се яви в съда .

Навремето Болдуин отрече обвиненията.

"Обикновено не коментирам толкова колосално скалъпени неща като днешната история", написа Болдуин след инцидента в Туитър. "Твърдението, че съм ударил някого с юмрук, заради място за паркиране, е невярно. Искам да заявя това най-официално."

Болдуин получи награда "Еми" през 2017 г. за комичните си превъплъщения в ролята на президента Тръмп в телевизионното шоу. Актьорът е известен с избухливия си характер. През 2014 г. бе съдебно призован заради разправия с полицай в Ню Йорк, а през 2011 г. бе свален от самолет, защото отказал да изключи телефона си.