Бившият китарист на култовата хеви метъл група Manowar Карл Логан беше осъден на 5,5 години затвор за притежание на детска порнография, съобщиха световните медии.

Той беше арестуван на 9 август 2018 г., след като му бяха повдигнати шест обвинения за сексуална експлоатация на непълнолетни лица.

Manowar веднага се разграничиха от него и той бе освободен от бандата.

През юли 2020 г. музикантът се призна за виновен по две обвинения за детска порнография. Charlotte Observer разкри тогава, че музикантът може да получи най-малко 25 години затвор, след като той не отрече, че е теглил и съхранявал детска порнография.

Миналият понеделник съдия Макс Когбърн осъди Логан, който живее в Шарлот, на 5 години и половина затвор. Музикантът ще остане на свобода, докато не бъде назначен от Федералното бюро на затворите в арест и ще му бъде разрешено да се яви сам в затвора.

Карл Логан свири на китара и клавишни за Manowar, след като се присъедини към групата през 1994 г. Той се появява за първи път в албума на бандата от 1996 г. Louder Than Hell. Логан свири в шест студийни албума, включително Kings of Metal MMXIV от 2014 г.