Мексиканският певец Висенте Фернандес, известен като "Синатра на мариачите", Кралят на Ранчера, жанр в латино музиката, както и идолът на Мексико, почина на 81 години, предадоха световните информационни агенции.

Изпълнителят е имал сериозни здравословни проблеми, след като през август е паднал. Той е починал в болница. 

Фернандес беше хоспитализиран в тежко състояние, след като падна в ранчото си в Гуадалахара на 6 август 2021 г. Две седмици по-късно той е диагностициран със синдрома на Гилен-Баре и започва лечение на 13 август. Синът му Висенте потвърди пред пресата, че това е болест, която няма нищо общо с претърпяното от него падане. На 26 октомври 2021 г. беше изписан от интензивното лечение след подобрение в клиничното му състояние. На 30 ноември 2021 г. той отново беше приет в интензивно лечение след усложнение на здравето му, причинено от пневмония. 

Фернандес е носител на три награди "Грами", както и на девет отличия "Грами" за латино музика. Определян е като един от символите на мексиканската музика. Има звезда на Алеята на славата в Холивуд. 

Снимка: Getty Images

Той е известен по целия свят с хитовете си "El Rey", "Volver, Volver" и "Lastima que seas ajena". Има и  37 роли в киното. 

Винсенте Фернандес, наричан и "Ченте", е продал повече от 50 милиона записа и е участвал в над 30 филма. През април 2016 г. той официално слезе от сцената, като се сбогува с почитателите си с концерт в столицата Мексико, на който присъстваха около 85 хиляди души.