Американският актьор Майкъл Кенет Уилямс е открит мъртъв в дома си в Ню Йорк, предадоха световните агенции, като цитираха съобщение на местната полиция.

Причината за смъртта на звездата не се съобщава официално, но според полицейски източници той е починал от свръхдоза наркотици. В апартамента е открита дрога.

Артистът, който участваше в сериала "Наркомрежа", беше номиниран за тазгодишните награди "Еми" за участието си в продукцията на HBO "Страната на Лъвкрафт", припомня БТА.

Майкъл Кенет Уилямс е роден на 22 ноември 1966 г. в Ню Йорк, Съединените американски щати. Баща му е афроамериканец от Южна Каролина, докато майка му е от Бахамските острови.

Посещава гимназията за кариера и техническо образование на Джордж Уестингхаус и по-късно се записва в NBT - Националния черен театър в Голямата ябълка.

Снимка: Getty Images

В детска вързаст е малтретиран, което оставя траен отпечатък в него, водещ до проблемно тийнейджърство, тъй като насилието е неизменна част от квартала, в който расте. Страдащ от ниско самочувствие, той често посещава църквата, търсейки помощ и утеха.

Като тийнейджър Уилямс попада в лоша компания, но за щастие всичко се променя, когато открива любовта си към изкуствата и започва да преследва мечтите си за кариера в шоубизнеса.

На 17 години работи във фармацевтична компания "Pfizer", помагайки финансово на семейството си. По-късно обаче, вдъхновен от музикалния албум на Джанет Джаксън, против волята на родителите си той напуска не само работата си, но и гимназията, съсредоточавайки се изцяло върху копнежа си да стане танцьор. Майка му и баща му са толкова разгневени от решението му, че му казват да не се прибира у дома, докато не склони да се върне обратно в класната стая. Това обаче не се случва...

Снимка: Getty Images

В продължение на 1 година обикаля различни посещава звукозаписни компании и танцови студия в търсене на ангажименти. В крайна сметка усилията му се отплащат и той става част от танцьовата група, изявяваща се на концертите на Джордж Майкъл, Мадона и Ким Сим, като освен това участва и във видео клиповете към някои от песните им.

През 1991 г., навръх 25-ия си рожден, между него и други посетители в бара, където отбелязва личния си празник, избухва спор. Свадата бързо прераства във физическа разпра, по време на която един от мъжете порязва дълбоко лицето му с бръснач. Раната зараства, но от нея остава голям белег, превърнал се по-късно в една от основните причини режисьорите да избират Майкъл за образите на главорези в различни кинопродукции. Първата му актьорска роля е през 1996 г. във филма "Булет" с рапъра 2Pac, който лично го открива за големия екран.

Снимка: Getty Images

От 1997 г. до 2001 г. той гостувания в редица  телевизионни сериали, включително "Закон и ред" и "Семейство Сопрано" През това време Уилямс се бори с депресия, тъй като иска да се превъплъщава в по-значими герои, а не  във второстепенни персонажи.

През 2002 г. се явява на прослушване за ролята на Омар Литъл в продукцията на HBO "Наркомрежа" и веднага е одоберен за нея, без да подозира, че тя ще променя живота му завинаги.