Коронавирусната пандемия сериозно наруши графика за излизане на водещи холивудски продукции. Поредната ѝ "жертва" стана супергеройският филм "Морбиус", чието тръгване по кината отново беше отложено, съобщи "Варайъти", цитирано от БТА.

Компания "Сони пикчърс" нееднократно отлагаше излизането на екран на филма с носителя на "Оскар" Джаред Лето в главната роля на вампира Морбиус. Продукцията трябваше да тръгне по кината през март, но след поредното отлагане зрителите могат да я очакват на големите екрани на 8 октомври. Целта на "Сони пикчърс" е да предпази филма от "злочеста съдба" в бокс-офиса.

Много киносалони по света остават затворени заради пандемията, в това число и в САЩ, където водещи кинопазари като Лос Анджелис и Ню Йорк също не работят.

Сред блокбастърите, чието излизане на екран беше отложено, са поредният филм за приключенията на Джеймс Бонд "Смъртта може да почака", римейкът на "Дюн", продължението на "Топ Гън", припомня изданието.

В "Морбиус" Джаред Лето играе д-р Майкъл Морбиус, който в опит да се самоизлекува от рядко разстройство на кръвта, се превръща в чудовище. Филмът се явява опит на компания "Сони пикчърс" да създаде поредица от филми, базирани върху комиксови герои, по подобие на киновселената на "Марвел".