Известен адвокат заяви, че притежава видео, което показва как ар енд би певецът R. Kelly, който вече бе обвинен в педофилия, прави секс с малолетна.

На страницата си в Туитър адвокатът Майкъл Авенати, който защитава интересите на порноактрисата Сторми Даниълс в съдебния ѝ спор с президента Доналд Тръмп, поясни, че представил това ново доказателство за вината на певеца пред прокурорката на окръг Кук в Илинойс, където живее R. Kelly.

Певецът отхвърли обвиненията чрез адвoката си, който увери, че клиентът му не е имал каквото и да било незаконно поведение, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

R. Kelly е обвиняван в педофилия и сексуално насилие от десетилетия. През 2002 г. срещу него бяха повдигнати обвинения, защото заснел сексуалния си контакт с 14-годишно момиче. Впоследствие певецът бе оправдан.

Според Майкъл Авенати, на новото 45-минутно видео, което досега не е било показвано публично, се вижда сексуален контакт между R. Kelly, чието истинско име е Робърт Кели, и малолетно момиче. Авенати отбеляза, че иска да предаде на съдебните органи този "сексуален хищник".

От офиса на прокурорката отказаха да потвърдят или да опровергаят, че е започнало разследване, но според сп. "Ню Йоркър" Ар Кели може да бъде обвинен и задържан.