Премиерата на новия филм на режисьора Кристофър Нолан "Тенет" отново беше отложена заради коронавирусната пандемия за все още неопределена дата, съобщиха Ройтерс и ТАСС, цитирани от БТА.

Решението на "Уорнър Брос" е нов удар върху бизнеса на веригите киносалони в САЩ, които разчитаха на високобюджетната продукция, за да върнат зрителите в кинозалите въпреки пандемията от Covid-19.

Премиерата на "Тенет", която вече бе отлагана няколко пъти, трябваше да се състои на 12 август и да бъде първата голяма холивудска продукция, която ще се покаже на голям екран в САЩ, след затварянето на кината през март.

"За жалост пандемията продължава да се развива и това наложи да променим плановете си за пускането на филма", се посочва в разпространено изявление на Тоби Емерих, президент на "Уорнър Брос пикчърс груп". Той обеща да бъде посочена нова дата за премиерата през 2020 г., но това все още не е факт.

"Тенет" трябваше да тръгне по екраните на 17 юли, след това премиерата бе отложена за 31 юли и по-късно - за 12 август.

Актьорският състав на научнофантастичната шпионска драма включва Джон Дейвид Уошингтън, Робърт Патинсън, Майкъл Кейн, Кенет Брана.

Големите вериги киносалони в САЩ като "Ей Ем Си Ентъртейнмънт", "Синемарк" и "Ригал Синемас" на "Синеуърлд" планират да отворят врати от 31 юли при ограничителни мерки. Властите в Ню Йорк и Лос Анджелис, които са най-големите пазари за филми в страната, все още не са дали зелена светлина за откриване на киносалоните.