Амбър Хърд каза пред съда, че Джони Деп я е удрял многократно по време на ярост, подхранвана от наркотици и алкохол, които според нея са превърнали бившия й съпруг в "ужасно същество".

Хърд свидетелства на четвъртата седмица от съдебния процес, по дело заведено от Деп за клевета срещу нея. Тя каза, че насилието е започнало още през 2012 г., явно по времето на зората на тяхната връзка.

Снимка: Getty Images/Gulliver Photos

Амбър даде свидетелски показания в съда във Вирджиния в сряда, които траяха няколко часа. 36-годишната Хърд си припомни първите си впечатления от "харизматичния" г-н Деп на снимачната площадка на филма "Дневникът на едно пиянде" от 2011 г. в Пуерто Рико. По-късно се влюбили. 

Снимка: Getty Images/Gulliver Photos

Първият шамар, който получила бил през 2012 година.

В емоционално свидетелство г-жа Хърд каза, че това се е случило, когато се е присмяла на татуировка на ръката му, на която пише "Wino" - променен татус, който той е направил по време на предишна връзка с актрисата Уинона Райдър. Първоначално гласял "Уинона завинаги"-Winona Forever .

"Седяхме на дивана, пушехме, говорихме си, вероятно беше взел кокаин, но всичко изглеждаше нормално, докато не заговорихме за това. Тогава той ме удари през лицето", разплакана сподели Амбър.

"Никога няма да го забравя", каза още тя.

Г-н Деп отрече инцидентът да се е случил. В показанията си в сряда Хърд се опита да представи Деп като човек, който може да бъде топъл и мил, но който изведнъж може да изпадне в ярост, особено когато си подпийне или е употребил дрога.

Снимка: Getty Images/Gulliver Photos

Тогава идвал ред на шамарите и както тя се изрази и "бекхенд" ударите. След това той просто изчезвал.

"Обикновено се връщаше чист и трезвен, любезен, извиняваше се и искаше всичко пак да е наред", добави тя.

В показанията си Деп каза, че никога не е удрял Хърд и я описа като имаща "нужда" от конфликт и насилие.

Делото продължава да привлича общественото внимание. Над 100 души чакаха пред съдебната зала във Феърфакс часове преди началото на процеса, за да заемат местата в съдебната зала и да гледат на живо. Голямата част от тях бяха фенове на Джони Деп, отбелязва Асошиейтед прес.