Неиздавана досега песен на Явор Захариев излиза три месеца след смъртта на певеца. Тя се казва "Down" и е съвместен проект е на Явор и Евгения Миро-Косева. Създадена е преди шест години и има заснето видео към нея.

Вижте снимки на Явор >>

Сега Евгения и сестрите на изпълнителя решават да пуснат песента, за да не остане този проект недовършен. Според тях Явор е възнамерявал да представи песента през 2018 г., след завръщането си от лечението си в Хърватия, но плановете му не се осъществяват, пише сайтът "Площад Славейков".

Евгения, която е част от групата Пумпал, споделя, че изпитва чувство на благодарност, че Явор се съгласил да направят заедно "Down" и иска тази песен да види бял свят, като начин той да не бъде забравен:

"Явор много обичаше да създава музика, страшна загуба е неговото отсъствие от живота. Но той живее чрез песните и поезията в тях. Ще го помня като прекрасен, изключителен, талантлив и много чувствителен човек".

Явор Захариев почина на 5 април тази година, два дни след като бе приет в болница в изключително тежко състояние. Той бе вокалист на групата Gravity Co. През 2018-та той сподели, че три години е бил в комуна в Хърватия, където се е борил във своята наркотична зависимост. На 22 април тази година Явор Захариев трябваше да навърши 39.