Певицата Линда Мартел, която е сред чернокожите пионери на кънтри музиката и първата афроамериканка със самостоятелна изява на сцената на Grand Ole Opry House, ще бъде почетена на днешната церемония за наградите на телевизията за кънтри музика.

86-годишната Мартел ще получи почетен приз за равноправие на наградното шоу, което ще се състои в град Нашвил, щата Тенеси. Отличието ще ѝ бъде връчено от Мики Гайтън, която по-рано през годината стана първата афроамериканка с номинация за награда "Грами" за кънтри музика. В клип, проследяващ знакови моменти от кариерата на Линда Мартел, своите почитания към звездата ще поднесат чернокожи изпълнители като Дариъс Ръкър, Риси Палмър и Рианон Гидънс.

Междувременно ЮПИ съобщи, че певицата Габриела Уилсън, известна със сценичния псевдоним H.E.R., и певецът Крис Стейпълтън ще се представят със съвместно изпълнение на церемонията за наградите на телевизията за кънтри музика.

За H.E.R. това ще е първа изява на наградното шоу.

Сред останалите изпълнители на церемонията, които също ще са част от музикални сътрудничеиства, са "Brothers Osborne", Диркс Бентли, Кари Ъндърууд, Кейн Браун, Келси Балерини, Люк Брайън, Люк Кумс, Гладис Найт, Миранда Ламбърт, Томас Рет, предава БТА.

Браун и Балерини ще бъдат водещи на шоуто.

Миранда Ламбърт и Марън Морис водят по номинации за наградите на телевизията за кънтри музика с по четири на брой, следвани от Келси Балерини, Кейн Браун, "Литъл биг таун" и Мики Гайтън с по три.