Мери Джей Блайдж е носител на девет награди "Грами", има осем платинени албума, две номинации за награда "Оскар" и сега певицата и композитор се сдоби и с плакет на Алеята на славата на театър "Apolo" в Ню Йорк.

Блайдж, известна като кралицата на хип-хоп соул музиката, има милиони почитатели по света. Тя беше въведена в Алеята на славата пред легендарния театър в Харлем.

Вижте снимки >>

Певицата, облечена в гащеризон в зелено и черно, благодари на почитателите си и обяви, че на 25 юни ще е премиерата на документален филм, посветен на 25-ата годишнина от издаването на втория ѝ албум "My Life".

Церемонията бе завръщане у дома за Блайдж. Кариерата ѝ се развива бързо след участието ѝ през 1992 г. във вариететното шоу "Време за шоу" в "Apolo", което се излъчва по телевизии в САЩ от края на 80-те до 2008 г. от театър "Apolo" в Харлем, припомня БТА.

Снимка: Getty Images

"Apolo" е най-важното нещо в нашата култура на афро-американски артисти. Ако не беше той", нямаше да имам възможности. Хората нямаше да ме открият", каза музикалната звезда.

В Алеята на славата на "Аполо" Блайдж се присъединява към легенди като Арета Франклин, Пати ЛаБел, Ела Фицджералд, Чарли Паркър, Лайънъл Ричи.

Снимка: Getty Images