Няма съмнение, че избухналата неочаквано преди повече от година пандемия се оказа едно от най-големите изпитания, през които светът някога е минавал. Нещо повече, тя преобърна живота на мнозина, карайки ги да оставят познатата им рутина зад гърба си и да поемат в съвсем различна посока, за да успят някак да се нагодят към новата реалност, с която мнозина вече като че ли се примириха...

Така например сред последните потърпевши на промените, дошли с коронавируса, е един от героите в предаването "Фермата", който неотдавна се прости с доскорошното си ежедневие. И макар през последните месеци имената на немалко от участниците, добили популярност в риалити форматите, излъчвани по малкия екран, често да се споменават в медиите по един или друг повод, този път става въпрос за мъж, който доскоро сякаш странеше от светлините на прожекторите.

Вижте снимки на Петър >>

30-годишният пилот Петър Петров, който безспорно бе един от любимците на женската половина от зрителите, гледали с интерес последния сезон на шоуто, наскоро сподели, че му се е наложило да се раздели с летенето, което е може би най-голямата му страст, тъй като в момента авиокомпаниите са в криза. По думите му тежката ситуация, обхванала бранша, го е накарала да се преориентира, търсейки поле за изява в друга сфера, която няма нищо общо с досегашната му професия.

В свое скорошно интервю той разкри, че в момента се е принудил да започне работа в кол център към компания, базирана в Германия, с чиито клиенти разговаря по телефона всекидневно. Едно от преимуществата на това занимание е, че не му се налага да напуска пределите на жилището си, бързайки да стигне до офиса.

"Тъй като съм завършил колеж в Германия, знам немски език. Работя от вкъщи за немска компания, разговарям с клиентите ѝ. За съжаление, авиацията е вероятно в топ 3 на засегнатите от пандемията индустрии. Навремето държавата плащаше обучението на пилотите, след което голяма част от тях отиваха в чужбина. Аз съм точно обратният случай - дадох 100 000 лева лични средства, за да стана пилот и останах в България. За жалост обаче, държавата ни се отнася много несериозно към авиацията", каза той пред Ladyzone.

Младият мъж, който навремето, преди да се настани в пилотската кабина, е бил футболист, изрази още възмущението си, че чува от различни места как страната ни подкрепя ресторантьорския бизнес, но далеч не прави същото за авиацията. В разговора той не крие разочарованието си по тази тема, издаващо неизказаната му надежда ситуацията скоро да се измени.

Друга промяна, спомената от летеца, е, че за разлика от последните седем години, през които е запълвал летния сезон с постоянни пътувания, сега е решил да се отдаде на почивка. Ако реши да напусне столицата, където живее, то възнамерява да отскочи до морския ни курорт Созопол, който чувства като свой роден град.

Разбира се, предвид факта, че в края на престоя му във "Фермата" той замени половинката си от началото на епизодите с друга участничка, просто нямаше как темата за любовта да не бъде засегната. Само че Петър отказа да коментира дали има жена до себе си.