Легендарният чешки изпълнител Карел Гот почина на 80-годишна възраст.

Вижте снимки на Гот >>

Гот е починал малко преди полунощ във вторник, съобщава чешката информационна агенция ЧТК, като се позовава на продуцентката на изпълнителя:

"Карел Гот се спомина във вторник малко след полунощ във вторник", заяви Анета Щолцова. "Той почина, заобиколен от семейството и близките си".

Преди по-малко от три седмици певецът съобщи, че страда от тежка форма на левкемия. Във Фейсбук той сподели, че се лекува амбулаторно и е щастлив, че е близо до семейството си. Преди няколко години той преживя лимфом.

Гот е роден през 1939 г. в Пилзен. Той бе на сцената почти шест десетилетия и е продал повече от 50 милиона копия. Гласът му звучи в песничката на един от най-популярните детски сериали - "Пчеличката Мая".

Той бе легенда в родната си Чехия и е 42-кратен носител на наградата "Златен славей". Последното му турне в Чехия и Словакия през 2014 г. бе истински триумф. Той отпразнува 80-ия си рожден ден през юли тази година в комапнията на много известни личности в Пражкия театър.

През 2008 г. Карел Гот се ожени в Лас Вегас за 37-годишната си приятелка - тв водещата Ивана Мачакова. От нея той има две дъщери - Шарлоте Ела и Нели Софи. Гот има и две големи дъщери от предишни връзки.

Вижте изпълнението на Карел и дъщеря му Ела: