Юлия Христова, станала известна у нас през 90-те години на миналия век като Джулия Бул, на която е посветен хитът на Емил Димитров "Джулия", е починала в Париж.

Ето какво написа преди часове модният ас професор Любомир Стойков за една от най-легендарните дами на българския и световен хайлайф:

"Разбрах, че на почти 86-годишна възраст е починала в Париж една от най-интересните артистични и светски персони у нас през 90-те и първите години на новия миленуим - г-жа Джулия Бул. Голяма част от своя живот българката Юлия Христова (родена в Пловдив) живее в Париж. Съпруга е на Жан Бул - една от най-влиятелните личности във френския медиен свят и шоубизнес. Дълги години в посткомунистическа България тя и г-н Христо Куртев бяха звездна двойка и еталон за стил и безупречен маниер.

Не е широко известно, че тази изключително елегантна българка е учила заедно с Ив Сен Лоран в Школата към Синдиката на висшата мода в Париж. Още по-малко са онези, които знаят, че именитата ни сънародничка е работила в ателието на мадам Карвен в Париж цели две години. 

Колаж: Фейсбук страница на проф. Любомир Стойков

По-известен е фактът, че безсмъртната песен "Джулия" на Емил Димитров е посветена на нея.

Имах привилегията да бъдем много добри приятели и се радвах на нейните визити на многобройните модни и лайфстайл събития, които организирах, и на които винаги я канех през годините - наградите Златна игла, премиерите на Алманах на българската мода, представянето на прочутия аромат "Булгари блу" и др. Обичаше да казва, че е родена облечена. Лично ми е споделяла, че стилът й е от категорията "боншик" и, че като славянка, винаги е държала да влага във външността си чрез ярките цветове "повече усещане за празник и за светлина"... Поклон пред паметта й! Нека да почива в мир...", написа Любомир Стойков във Фейсбук.

Пак там с Джулия Бул се прости и Евгени Минчев: "Едно модно и светско тържество замръкна. Спомина се добрата ми приятелка Джулия Бул. Ще я помним като добър човек и искрен приятел", написа светският хроникьор и PR.

"Джулия Бул е легенда на парижкия и софийския хайлаф, известна с култовата фраза: "Истинският секс започва след 70", която споделя с Мис България Наталия Гуркова.

Дамата се завърна в родината в началото на демокрацията и през 90-те блестеше на всеки изискан коктейл и прием в столицата. Тя беше добра приятелка с Нора Нова и с доня Маргарита - съпругата на Симеон Сакскобургготски, а основен виновник за светската й слава има Евгени Минчев.

Бул живееше в огромен апартамент с изрисувани в трон л'ьой стени, гледащ към храм - паметника Ал. Невски.

Още кадри от живота на легендарната дама вижте ТУК>>

Юлия Христова бяга от България и се омъжва за милионера Жан Бул. Съпругът й е шеф на разпространението на френския печат и е човек с големи връзки във всички бизнеси в Париж - и в сериозния, и в шоуто. Христо Куртев, който създава музикалната компания Орфеус, за да движи издаването на Емил Димитров във Франция, представя певеца на Жан Бул и той се влюбва в музиката на българина. Емил е много благодарен на бизнесмена за подкрепата и нарича една от песните си на жена му.

След смъртта на Жан Бул, Юлия Христова наследява милиони в пари, скъпоценности и имоти. Синът й обаче не успява да се справи с наследството, а през последните години дори изпраща майка си в старчески дом, откъдето за щастие я измъкват верни приятели. Джулия Бул, която би трябвало да бе над 90-годишна, но никой никога не научава на колко е точно, приключва живота си в малък апартамент в Париж.", разказва за нея и "Хайлайф".