Реджис Филбин, познат на сънародниците си като енергичен и забавен водещ на развлекателни шоута, и прекарал над 17 000 часа пред камера - рекорд в историята на американската телевизия, почина на 88-годишна възраст, съобщават световните агенции, позовавайки се на семейството му.

Популярният водещ е починал от естествена смърт само месец преди 89-ия си рожден ден

"Семейството и приятелите му винаги ще бъдат благодарни за времето, прекарано с него, за неговата топлота, легендарното му чувство за хумор и удивителната му способност да придава смисъл на всеки един ден. Благодарим на почитателите за подкрепата през 60-годишната му кариера и молим правото ни на лична неприкосновеност да бъде уважено в този момент на скръб", се посочва в направеното изявление.

Реджис Филбин е бил водещ на редица телевизионни шоута, сред които на американската версия на "Стани богат".

В. "Ню Йорк таймс" отбелязва, че общата продължителност на престоя на Филбин в ефира на американската телевизия надвишава 17 000 часа. Постижение е записано в Книгата на рекордите на Гинес.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изказа в Туитър съболезнования на близките на водещия, отбелязвайки, че Реджис Филбин е бил негов приятел. Почит към телевизионната знаменитост отдадоха и колеги от малкия екран, сред които Джими Кимъл и Боб Сагет.

Американският комик и водещ на късно шоу Дейвид Летърман навремето нарече своя дългогодишен приятел Реджис Филбин "най-забавния човек по телевизията".