Поли Генова, която тази вечер в 21 часа ще се качи на сцената на амфитеатъра в Созопол, се подкрепи с български благоухайни гозби в Пловдив. Концертът ѝ е в рамките на Аполония, а предишна спирка беше Градът под тепетата, където певицата, силно бременна с втора рожба, похапна пататник, качамак, ароматни манатарки, телешко, и други глезотии, за да разкрие кулинарните хубости на родината в 30-минутно документално филмче.

Сдружение "Избери България"

Облечена със свежа светлозелена рокля, която подчертава дискретно бъдещото майчинство, певицата разказва пред камерата за Капана и други култови места на града. Гозбите тя поля с червено, розово и оранжево вино от местни изби, занаятчийска бира, разбира се в разумни за положението ѝ количества.

В лентата Поли слага готварска престилка и запретва ръкави с готвачите, на които гостува. Тя разказва историята на рецептите им, от бабините тефтери, и предлага няколко варианта за обяд или вечеря на зрителите.

Сдружение "Избери България"

Например в ресторант я изкушават с бавно сготвено телешко върху канапе от картофен качамак, поръсено с български трюфел. В друг ѝ предлагат оригинален пататник, а в трети - изобилие от различни бири. Боб, запечен с едри манатарки, от който да си оближеш пръстите, е гурме гвоздея в друго заведение. В изба ѝ поднасят даже зелени и оранжеви еликсири.

Филмът е заснет със съдействието на община Пловдив и публикуван в YouTube канала на сдружение "Избери България".

Преди две години Поли стана майка за първи път. Малкият Даниел има три родини, въпреки, че се появи на бял свят в София - татко му е Джоузеф Шардън, холандец от филипински произход.

Звездата на бг поп музиката признава, че и двете бременности не са планирани и са Божи дар. Било неочаквано за нея, тъй като имала и сериозни ангажименти. Този път тя получи годежен пръстен от любимия си.