Новата половинка на актьора Бен Афлек - Ана де Армас, не се смятала за достатъчно красива, за да изиграе ролята на момиче на Бонд.

Актрисата, която е на 31 г., играе ролята на Палома в новия филм "Смъртта може да почака", чиято премиера бе отложена от април за ноември заради пандемията с коронавируса. Тя била препоръчана от Даниел Крейг за ролята. Двамата играят във "Вади ножовете". Де Армас признава, че първоначално не смятала, че е подходяща за филм на Бонд.

Вижте снимки на Ана >>

"Момичетата на Бонд години наред изобразяват специфичен тип жени. Свързвам ги с някакво съвършенство и стандарти за красота отвъд нормалното. Все критерии, на които не отговарям. Бях шокирана, когато режисьорът ми се обади и каза: "Образът още не е създаден, но искаме теб за ролята", сподели актрисата пред сайта Американ Уей.

Тя споделя също, че се тревожела ролята ѝ да не е стереотипна и образът ѝ да не е схематичен, предава БТА.

"Обикновено тези жени, момичетата на Бонд, трябва да бъдат спасявани. Или пък умират. Или са зли. Трябваше да прочета сценария. Отне малко време, но ми го изпратиха. Важно е, защото искам да привнеса нещо в сюжета. В крайна сметка образът ме убеди", казва актрисата.