Съобразно волята на световната звезда на висшата мода Карл Лагерфелд, който почина във вторник на 85-годишна възраст, неговите тленни останки са били кремирани в петък във Франция, съобщава сп. "Клоузър", цитирано от Франс прес и БТА.

Вижте снимки на младия Лагерфелд >>

Kремацията се е състояла в Нантер, близо до Париж, в присъствието на дясната ръка на дизайнера Виржини Виар, която ще го наследи като творчески директор на колекциите на "Шанел". На траурната церемония са присъствали също генералният директор на компанията LVMH Бернар Арно и принцесата Каролина Монакска.

Приживе Карл Лагерфелд твърдеше с чувство за хумор, че би "предпочел да умре пред това да го погребат". Той намирал за ужасно да се пречка в краката на живите с тленните си останки. Дизайнерът на няколко пъти бе изказвал желанието след смъртта си да бъде кремиран.

Според последната воля на Лагерфелд неговият прах трябва да се присъедини в специална урна към този на Жак дьо Башер, дендито, което беше неговата голяма любов и който почина от СПИН през 1989 година.