Казват, че крушата не пада по-далеч от дървото и това е самата истина, особено когато става дума за холивудската знаменитост Том Круз и дъщеря му, която от ден на ден все повече прилича на известния си баща. Когато все още бе малко момиче, всички казваха, че Сури е пълно копие на майка си Кейти Холмс, но с течение на годините визуалните ѝ сходства с Том накараха хората да променят мнението си, заключвайки единодушно, че тя е направо е "одрала кожата му".

Съвсем наскоро 14-годишното момиче бе заснето от папараци как разхожда своите две кучета от порода чихуахуа по улиците на Ню Йорк. И тъй като родителите ѝ съвсем умишлено и ревностно я пазят от светлините на прожекторите, опитвайки се да ѝ осигурят нормален живот, доколкото е възможно, тази съвсем обикновена публична проява предизвика истински фурор в американските медии.

Вижте Сури през годините >>

"Днес някогашното дете вече е красива тийнейджърка", отсъди задокеанската преса.

Макар и в съвсем семпло облекло, съставено от най-обикновен плетен бял пуловер с дълъг ръкав и светлосини дънки, комбинирани с розови кецове, тя успя да очарова всички със силното си обаяние и харизма. По думи на майка ѝ, която е позната със страстта си към модния свят, Сури притежава огромен гардероб, пълен с множество дизайнерски тоалети - от Versace до Armani, чиято стойност възлиза на 3.2 милиона долара, но звездната наследница предпочита ежедневния стил.

Тя се спира на скромни дрехи, без да се притеснява, че съучениците ѝ в частното училище с такса от 60 хил. долара годишни, което посещава в Голямата ябълка, залагат на далеч по-шикозни визии.

В Холивуд отдавна се носи мълвата, че Сури няма близки отношения с баща си Том, който не само съсипа брака си заради сциентоложката църква, но заради нея пожертва и връзката с дъщеря си, спазвайки стриктно правилата ѝ да не се вижда с детето си дори и през 10-те дни месечно, които съдът му отреди след развода с Кейти.

Преди дни обаче няколко сайта цитираха изявление на близък негов приятел, които твърди, че Круз е на път да се откаже от църквата в името на това отново да бъде до момичето.

"Той разглеждаше нейни снимки и виждайки колко пораснала - всичко сякаш се промени. Том пожертва най-важните неща в живота си за сциентологията и ако някога се откаже, това ще бъде заради дъщеря му", казва приятелят на екранния Итън Хънт.

Твърди се, че Том редовно пише писма до Сури, които Кейти крие, но наскоро наследницата ѝ е намерила писмата в дома на родителите на Кейти в Охайо, прочела ги е и е изразила желание да се види с баща си.

Сури е родена през април 2006 г. В превод от иврит името ѝ означава "принцеса", както и "червена роза". Бившите съпрузи се спират заедно на названието, докато разглеждат книга с детски имена, още преди да знаят пола на бебето, което очакват. В свои интервюта те са споделят, че са били напълно сигурни, че детето ще бъде момиче и когато прочели конкретното название - и двамата се влюбили в него.