Лидия Ганева представи "After The Movie" - първата песен, на която млада певица е автор на музиката и текста. Тя стана популярна с участието си на Детска Евровизия през 2016 г., състояла се в Малта, а от близо две години живее и твори във Финландия.

"Тази песен е една история. Може да е истинска, може да не е, но е красива. Идеята за текста се получи съвсем спонтанно - думите дойдоха съвсем естествено и музиката ги последва мигновено", разказа момичето за сингъла.

Вижте снимки на Лидия >>

Премиерата на парчето "After The Movie" е навръх рождения ден на младата певица. Чрез нея тя иска да постави началото на новия си творчески път.

Снимка: Официален профил в Instagram

"През лятото предстои да заснемем музикалното видео към него. Силно се надявам това да се случи в България, защото това е мястото, където се чувствам наистина в свои води", сподели талантливата изпълнителка.

Финалните щрихи на "After The Movie" поставя популярният композитор Веселин Ценов, който е направил мастъринга на песента. Той е работил над последната песен на Лидия, която е съвместна с поп изпълнителя Вензи - "Милиони причини".

Лидия често се връща в страната ни, където споделя, че се чувства най-добре. Въпреки, че живота във Финландия ѝ дава възможност да се развива много в музиката, тя е категорична, че един ден ще се върне, за да твори в родината си.

Снимка: Официален профил в Instagram

"Чувството да представиш България на международната музикална сцена е невероятно и един ден ще се радвам отново да се кача на сцената на Евровизия. Артисти като Виктория, която ни представи тази година, ме карат да вярвам, че българската музика може да бъде на световно ниво", казва Лидия.

През 2020 година Лидия получи специална покана от Виктория, българският представител на Евровизия 2020 и 2021, която предложи на талантливата певица да се присъедини към българската делегация и да бъде неин беквокалист на престижната музикална надпревара. Традиционно Евровизия се гледа от близо 200 милиона зрители.

Снимка: Официален профил в Instagram