Порно звездата Рон Джеръми не се признава за виновен по повече от 30 обвинения за сексуални насилия, включително 12 изнасилвания, за 23-годишен период в района на Лос Анджелис, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Окръжната прокуратура в Лос Анджелис обаче съобщи, че съдебните заседатели са го подвели под отговорност по обвинения, свързани с 21 жени на възраст от 15 до 51 години.

68-годишният Джеръми е едно от най-големите имена в порноиндустрията - снимал се е в повече от 2000 филма от началото на 70-те години на миналия век.

В писмо адвокатът на Джеръми заяви, че актьорът е "невинен по всички обвинения". През август 2020 г. Джеръми написа в Туитър, че няма търпение да докаже невинността си. Той беше арестуван преди повече от година по обвинения, че е изнасилил три жени и остава задържан до процеса. През продължилото месеци разследване проговориха още негови жертви.

Инцидентите според жертвите са станали в нощни клубове и барове в Лос Анджелис, по време на снимки и в дома на Джеръми, като са започнали през 1996 г.

Разследването продължава.