Когато съдбата ни подложи на изпитание, да познаваме себе си е вече наполовина спечелена битка. Две години след нейния едноименен дебютен албум и в разгара на безпрецедентна световна криза, Прея се завръща с първото си EP - "Energy".

Продукт на много безсънни нощи през последната година и половина, този мини албум е фокусиран върху мотивите на непреклонния дух, метаморфозата и желанието за постоянно развитие. Привидно безкрайният "локдаун" период през изминалата 2020 подарява на Прея време за размисъл, както и възможността да се доближи до отговорите на някои съществени въпроси. Как да сбъднем една мечта? Има ли по-добра наша версия, надничаща зад ъгъла? Какво ни е необходимо, за да преодолеем следващата бариера?

Подсилен от изключителната продукция на Денис Попстоев, "Energy" демонстрира ослепително сливане на R&B от 2000 и съвременен звук, но въпреки това остава верен на характерния стил на Прея, който е налице и в първия сингъл - "Пожар".

Снимка: Иван Христов

Той бе последван през Април от "On The Line", като и двете песни получиха визуална обработка от Жоро Пеев - във втория случай с участието на Мила Роберт в поддържаща роля като част от едно мъгливо, хроматично изживяване. Пеев е отговорен и за цялостната визия на "Energy", преобразявайки плейлиста на EP-то в седемте чакри от древните индийски Веди - символ на синхронизирането на всички аспекти от живота в едно цяло.

Заглавната песен "Energy" ни напомня, че всяка една от нашите истории е важна сама по себе си, и често може да ни даде така необходимия тласък към нови хоризонти. 

Снимка: Иван Христов