Принцът на Монако Албер ще заведе за Коледа близнаците Жак и Габриел при майка им, принцеса Шарлен на тайното място, където тя се възстановява, съобщи Ройтерс, като цитира съобщение на двореца.

Бившата олимпийска състезателка по плуване Шарлен се омъжи за принца на Монако през 2011 г. на пищна церемония. Тя прекрати публичните си ангажименти, след като се завърна от родната си Южна Африка миналия месец. Там тя престоя няколко месеца заради хирургическа интервенция след УНГ инфекция. 

"Принцеса Шарлен се възстановява задоволително, макар че ще са нужни още няколко месеца, преди здравето й да се възстанови напълно", съобщиха от двореца.

Престоят на Шарлен в Южна Африка разпали спекулации за потенциален раздор в кралската двойка, които бяха отхвърлени от семейството. Преди от двореца съобщиха, че принцесата се нуждае от време, за да се възстанови от състоянието на "дълбока обща умора". Принц Албер беше казал пред сп. "People", че Шарлен се лекува извън Монако в името на дискретността.

"Зная, че има слухове, затова нека кажа - не е Covid 19", каза Албер пред изданието миналия месец. "Не е свързано и с рак. Не става дума за лични отношения. Ако искате да обсъдим и други спекулации - състоянието не е свързано с пластична операция или някаква намеса по лицето изобщо".

Шарлен бе в отбора на Южна Африка на Олимпийските игри в Сидни през 2000 г.

Снимка: Getty Images