Британският престолонаследник принц Чарлз и съпругата му Камила бяха имунизирани с първа доза от ваксина срещу Covid-19. Това стана ясно от съобщение на канцеларията на принца в Кларънс Хауз.

Принц Чарлз, на 72 години, се ваксинира, след като родителите му - 94-годишната кралица Елизабет Втора и принц Филип, който е на 99 г., бяха имунизирани през януари.

"Принцът на Уелс и херцогинята на Корнуол получиха първата доза от ваксина срещу Covid-19", гласи краткото съобщение от Кларънс Хауз. В него обаче не се посочва кога са имунизирани принц Чарлз и съпругата му.

Аристократът даде положителен тест за новия коронавирус още при първата вълна на пандемията през март миналата година, но каза, че имал късмет да прекара инфекцията с леки симптоми и бързо се възстановил, припомня БТА.

Досега във Великобритания са ваксинирани около 13 милиона души.

При посещение в център за имунизации през декември миналата година принц Чарлз каза, че вероятно ще е доста назад в списъка за ваксиниране, но със сигурност ще си я постави.

Обикновено членовете на кралското семейство се въздържат да огласяват подробности за здравословното си състояние, но решиха да съобщават публично за ваксинирането си, за да се избегнат спекулации.