Британският принц Чарлз каза, че очаква да почака, за да му дойде ред да бъде ваксиниран срещу новия коронавирус, макар че е на 72 години и е престолонаследник, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

"Смятам, че съм доста надолу в списъка и ще трябва да почакам", каза той на среща с лекари и здравни служители на първа линия в Глостър, югозападна Англия. Принц Чарлз и съпругата му Камила, херцогиня на Корнуол, разговаряха със служители в здравеопазването, което участват в кампанията по ваксиниране срещу Covid-19.

Вижте снимки от срещата >>

"Мисля, че ще трябва да чакам за ваксината на "АстраЗенека", преди да ми дойде редът за ваксиниране. Надолу съм в списъка", каза той. Принц Чарлз носеше защитна маска на лицето и ръкавици по време на срещата си.

Принц Чарлз се зарази с новия коронавирус през пролетта, в началото на пандемията, но бе съобщено, че проявил симптоми като при настинка. Престолонаследникът казва, че има антитела срещу вируса.

От повече от седмица във Великобритания е в ход кампания по масово ваксиниране. Лекари и медицински служители от първа линия, хора на възраст над 80 години и обитатели на домове за възрастни хора са първите, които биват имунизирани.