Британският принц Хари, изпълнителят Елтън Джон и други знаменитости са завели дело срещу издателя на британския в."Дейли мейл" по обвинение в подслушване на телефони и други нарушения на правото на личен живот, съобщи Ройтерс, като цитира адвокатска кантора, представляваща ищците.

"Асошиейтед нюзпейпърс", издател на "Дейли мейл", "Мейл он сънди" и "Мейл онлайн", не се отзова на запитване за коментар, посочва агенцията.

Сред ищците са и актрисите Елизабет Хърли и Сейди Фрост, партньорът на Елтън Джон Дейвид Фърниш, Дорийн Лорънс, майка на Стивън Лорънс, който бе убит като тийнейджър при расистко нападение през 1993 г.

Те разполагат с доказателства, уличаващи изданията в нарушения на правото на личен живот, включително в поставяне на подслушвателни устройства в автомобили и жилища, както и за подслушване на частни телефонни разговори, се посочва в съобщение на адвокатска кантора "Хамлинс". Тя представлява принц Хари и Фрост, а Лорънс, Хърли, Джон и Фърниш са представлявани от "Ганъркук", се посочва в изявлението.

Отношенията на принц Хари и съпругата му Меган с британските таблоиди бяха прекратени, след като двамата се ожениха през 2018 г. Съпрузите са казвали, че няма да имат никакви контакти с четири от големите британски издания, сред които е и "Дейли мейл", като ги обвиняват във фалшиви информации. Хари и Меган изтъкнаха и намесата на медиите в живота им като водещ фактор за решението им да се оттеглят от ангажиментите си към кралското семейство и да се преселят в САЩ.