Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл се преместиха от двореца Кенсингтън в Лондон в резиденцията Фрогмор хаус в графство Бъркшър преди раждането на кралското бебе.

Вижте снимки на Фрогмор >>

Фрогмор хаус е имение, в което се намира и частната Фрогмор котидж. Самата къща Фрогмор е отворена за посещения 3 дни всяка година, като следващия ден на отворените врати е през май. До Фрогмор котидж обаче не се предвижда обществен достъп.

Досега Меган и Хари живееха в Нотингам котидж в дворец Кенсингтън, но стана ясно, че те имат нужда от повече уединение и пространство, каквито предлага Фрогмор котидж с 10-те си спални.

Домът на Хари и Меган - Фрогмор Котидж

Снимка: Twitter

Смята се, че ремонтът на къщата е струвал 3 милиона паунда, като е включвал и шумоизолация, за да заглуши самолетите от близкото летище Хийтроу.

Преместването във Фрогмор се случи само няколко дни след като Хари и Меган пуснаха своя собствен профил в Инстаграм, което е знак за дистанциране от Кенсингтън и принц Уилям и Кейт.

Кралицата даде разрешение херцозите на Съсекс да изградят свое собствено кралско домакинство, чийто офис ще бъде базиран в Бъкингамския дворец.

В белоснежния дом, построен в края на 17-и век, по-рано са живели много кралски особи, включително съпругата на Джордж III (1738 - 1820), кралица Шарлот, децата на кралица Виктория (1819 - 1901) и дори сестрата на последния руски цар Николай II (1868 - 1918), великата княгиня Ксения Александровна, която избягала в Европа след Октомврийската революция през 1917 г.

Тъй като графство Бъркшър граничи с Голям Лондон, принц Хари и Меган Маркъл не се преместват далеч от предишния си дом. Фрогмор хаус е на малко повече от 30 км от двореца Кенсингтън, предава ТАСС като цитира телевизия Ай Ти Ви.