Принцовете Уилям и Хари и съпругите им - херцогинята на Кеймбридж Катрин и херцогинята на Съсекс Меган, постоянно са във фокуса на медийното внимание. Със сигурност по-младите членове на британското кралско семейство могат да си позволят най-скъпите дентални процедури. Кой измежду тях обаче може да се похвали с най-хубава усмивка?

Вижте снимки >>

Британски експерти, цитирани от в. "Дейли експрес" и БТА, са на мнение, че това е принц Хари.

Според Матю Роуз, специалист по възстановителна дентална медицина, от естетична гледна точка принц Хари има най-приятна усмивка. Това според него се дължи на факта, че като малък бъдещият херцог на Съсекс е носил шина.

"Бих казал, че сред кралските особи най-задоволителна усмивка от естетична гледна точка демонстрира принц Хари. Зъбите му са добре подредени и равни. Това може да се обясни с носенето на шина като дете", споделя Роуз.

Второ място Матю Роуз отрежда на херцогинята на Кеймбридж Катрин, която според него има "перфектните несъвършени зъби" - равни, но не идеално подредени. По думите на експерта непълното съвършенство на усмивката ѝ прави съпругата на принц Уилям особено привлекателна и подтиква много дами да ѝ подражават.

Роуз допуска, че херцогинята на Кеймбридж избелва зъбите си, но не прекомерно, което им придава естествен вид.

Как експертът сравнява усмивката на Меган Маркъл с тази на Кейт?

"Наши клиентки искат зъби като на Меган, които са по-бели, по-американски и открояващи се. За разлика от херцогинята на Кеймбридж, усмивката на херцогинята на Съсекс не изглежда толкова естествена", отбелязва Матю Роуз.

В "дъното" на своеобразната класация е принц Уилям, който се е подлагал на дентални корекции, наложени от загубата на зъб преди няколко години. През 2014 г. в. "Мейл он сънди" съобщи, че херцогът на Кеймбридж се е "простил" със зъба си, докато се е "вихрил" на сватба с приятеля си Том Инскип.