Вчера принц Хари присъства на важна среща, свързана с опазването на околната среда и благотворителната му дейност в Африка. Тя се проведе недалече от дома на Хари, Меган и малкия им син Арчи, а именно в къщата "Свети Джордж", която също се намира на територията на замъка Уиндзор. Така че за херцога на Съсекс не бе проблем да остави за малко семейството си и да се види с част от участниците в програмата "Roots and shoots".

Вижте снимки >>

По време на това събитие принцът се срещна с доктор Джейн Гудол - известна природозащитничка, позната заради изследванията си над дивите шимпанзета. Когато се видяха, Хари изпълни "поздрава на шимпанзето", на което доктор Гудол го е научила при предишната им среща. Двамата изпълниха и кратък импровизиран танц за радост на всички присъстващи.

"Няколко запечатани момента от срещата между херцога на Съсекс и д-р Джейн Гудол. Двамата изпълниха импровизиран танц и "поздрава на шимпанзето", на който Джейн научи херцога при първата им среща. Днешното събитие бе образователно, вдъхновяващо и забавно", гласи официалният пост в Инстаграм профила на SussexRoyal.

Принц Хари и д-р Гудол, която е призната приматоложка, антроположка и етоложка, са се срещали вече няколко пъти и херцогът на Съсекс я цени много заради нейната работа. На събитието на организацията "Roots and Shoots" Хари изслуша презентации на представители от Азия, Африка, Европа и Америка, както и част от проблемите, с които се сблъскват участниците в програмата.

"Roots and Shoots" е програма, която има за цел да убеди младите хора, че всеки индивид може да направи нещо значимо за опазването на околната среда и за това този свят да стане по-добро място за хората, животните и природата.