Принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън най-после се завърнаха в Лондон, след като прекараха почти три месеца заедно с трите си деца в своето имение Анмър Хол, раположено в графство Норфолк. Семейството напусна Бъкингамския дворец и отпътува за провинцията в края на миналия декември, за да посрещне коледно-новогодишните празници там, но след като училищата в Обединеното кралство отново отвориха врати в началото на тази седмица, съпрузите сметнаха, че е време да се върнат в столицата, за да изпратят двете си по-големи деца - принц Джордж и принцеса Шарлот, обратно в класната стая.

Решението им дойде няколко дни след интервюто, което принц Хари и Меган Маркъл дадоха на Опра, превърнало се в една от най-дискутираните теми напоследък.

По-рано днес херцозите посетиха учебно заведение в източната част на града, за да поздравят лично учителите, преподаващи в него. За срещата си с педагозите Кейт се бе спряла на розово дълго палто, под което се подаваше нежен пуловер в същия цвят.

Визията ѝ се допълваше от разкроен черен панталон с висока талия, дамска чанта-клъч и обувки на висок ток. Разбира се, спазвайки епидемиологичните мерки, двамата с Уилям носеха маски на лице и пазеха дистанция от останалите присъстващи.

Снимка: Getty Images

Обръщайки се към пресата, внукът на кралица Елизабет Втора каза, че не е говорил с по-малкия си брат Хари, но увери, че британското кралско семейство не е расистко. Въпреки това той добави, че ще разговаря с по-малкия си брат.

На въпроса дали в кралският двор съществува расистко отношение, Уилям категорично отсече: "Ние никак не сме расистко семейство".

В свое интервю, дадено през януари, когато Великобритания се намираше в локдаун режим, Кейт обясни за различните роли, които е трябвало да поеме у дома. Тя каза, че престоят вкъщи е помогнал за разрастването на броя функции, които всеки родител изпълнява.

"За ужас на децата си, станах фризьор. Освен това се превърнах и в учител, но тази дейност определено ми допада", каза тя тогава.

Снимка: Getty Images