Британският принц Уилям сподели непоказвана досега снимка на своя дядо принц Филип и най-големия си син принц Джордж. Фотографията, публикувана в официалната страница на херцога и херцогинята на Кеймбридж в Инстаграм, показва принц Филип и малкия Джордж, които са седнали във файтон, управляван от херцога на Единбург. Снимката е направена от съпругата на Уилям Кейт Мидълтън.

Принц Филип почина на 9 април на 99-годишна възраст.

"Вековният живот на дядо ми бе в служба на страната, на неговата съпруга, кралицата, и на нашето семейство. Щастлив съм, че той бе пример, който мога да следвам, както и че бе до мен в добри и тежки дни. Благодарен съм, че съпругата ми можа да го опознае. Оценявам спомените, които моите деца ще имат от прадядо си - например да ги вози в каретата си и да ги забавлява с дяволитото си чувство за хумор", пише в поста си принц Уилям.

Принц Филип - съпруг на британската кралица Елизабет Втора и херцог на Единбург, ще бъде погребан в събота - 17 април, на церемония в тесен семеен кръг, заради мерките, свързани с коронавирус пандемията. На погребението, което ще бъде излъчено по британската телевизия, ще присъстват само 30 човека. По-рано тази седмица британският премиер Борис Джонсън съобщи, че няма да присъства на събитието, отстъпвайки мястото си на някой от членовете на британското кралско семейство, за да може повече от тях да изпратят принц Филип в последния му път.

Снимка: Getty Images

По-рано Бъкингамският дворец обяви, че принц Филип ще бъде погребан в параклиса "Сейнт Джордж" в замъка Уиндзор.