Британският принц Уилям, който миналата година се зарази с коронавируса, разкри днес, че е получил първата доза от ваксина срещу Covid-19.

Тридесет и осем годишният аристократ, който е втори поред сред наследниците на британския престол, съобщи в Twitter, че се е ваксинирал по-рано през седмицата. Публикацията е придружена от снимка, запечатала момента, в който той получава инжекцията в лондонския Музей на науката.

"Във вторник получих първата си доза от ваксина срещу Covid-19. На всички, които работят по ваксинационния процес - благодаря за всичко, което правите и продължавате да правите", написа той.

Уилям прекара болестта през април миналата година - скоро след баща си принц Чарлз, но запази новината в тайна до ноември.

Според медийни публикации принц Уилям, който е бил сериозно засегнат от вируса, не е искал да тревожи никого.

По-рано през годината други членове на кралското семейство, сред които престолонаследникът принц Чарлз, съпругата му - херцогинята на Корнуол Камила, и кралица Елизабет Втора, разкриха, че са се ваксинирали, припомня БТА. Нейно Величество заяви, че ваксинирането става бързо и не боли, и насърчи обществеността да последва примера. Кралицата тогава каза, че хората, които се въздържат от поставянето на ваксина, трябва да помислят за другите.

Снимка: Getty Images