Принц Уилям разказа в подкаст, записан в полза на психичното здраве, че майка му принцеса Даяна е пеела с пълно гърло хитове на Тина Търнър, докато ги е карала с брат му на училище, съобщи АФП.

Принцеса Даяна обичала да повдига духа им с песента "The Best". Дори полицаят, който ги придружавал, се включвал понякога. Веднъж пристигнали пред вратата на училището, се връщали към действителността. Сега с музиката той се връща към спомените за майка си.

Принц Уилям разказа, че трите му деца също обичат музиката. Те предпочитат "Waka Waka" на Шакира.

"Шарлот тича в кухнята с балетната си рокличка. Тя съвсем пощурява, когато Луи я следва и иска да прави същото - разказва той. - Повечето сутрини Шарлот и Джордж спорят ужасно какво да слушат по пътя".

В подкаста, приходите от който ще бъдат дарени на благотворителни организации, на които е патрон, принц Уилям разказва също, че принцеса Даяна го е водила в приют за хора без дом, за да му покаже "истинския живот".

Той признава също, че работата му като пилот на хеликоптер за бърза помощ, му се е отразила, защото "носел със себе си в къщи травмите и тъгата на хората"